• Ko mēs izvēlamies dāvināt, ja ejam ciemos

    Tuvojoties gada izskaņai un gatavojoties Ziemassvētku vecīša apmeklējumam, mēs apkopojām Svaigi.lv dāvanu sarakstu.

  • Osso buco

    Itāliskais osso buco prasīs pacietību un uzmanību, taču galarezultāts būs katras ieguldītās minūtes vērts - osso buco ir teļa vai liellopa gaļas šķērsām griezti rullīši no stilba. Latviskojot nosaukumu kauls ar caurumu tiek pagatavots stilba gaļu gan apcepot, gan lēnām sutinot līdz galarezultāts ir viegli no kauliem atdalāma gaļa un krēmīga mērce.

  • Gada nogalē mēs esam arī Ziemassvētku vecīša palīgi

    Ik gadu, kad tuvojas gadu mija un gaisā uzvirmo kaut kas netverams, taču tik biezs uz smaržīgs, ka šķiet - to tūliņ, tūliņ varēs satvert rokā, mēs uz brīdi kļūstam par Ziemassvētku vecīša palīgiem. Mēs sagatavojam gan mazas un ļoti personīgas dāvanas, gan lielas un knapi paceļamas, ļoti vērtīgas dāvanas tiem, kas tādas gada laikā nopelnījuši. 

  • Kā pagatavot izcilu sautējumu?!

    Kad plaukti lūst no dārzeņu pārbagātības, ka sācies sautējumu laiks. Un sautējums ir viens no tiem ēdieniem, par kuru mēdz teikt – tas taču ir varen vienkārši pagatavojams!

  • mrspaularoze: Iepriecini savu tēti garšīgi!

    Mrs. Paula Roze ir blogere, kas savā blogā ikdienā dalās pārdomās par to, kā ir būt sievai, mammai un nezaudēt savu sievišķību. Viņai patīk garšīga dzīve un mūsu virtuālo tirgu viņa jau atklājusi kādu laiciņu iepriekš, par to pat arī uzrakstot savā blogā. Šoreiz sadarbojāmies, jo vīriešiem mīlestība taču ejot caur vēderu un tuvojas Tēvu diena!

  • Pavārs iesaka: Dita Lase gatavo dārzeņu sautējumu

    Sadarbībā ar Ditu no vegus.lv piedāvājam pāris iedvesmojošas sautējumu receptes, kas palīdzēs paraudzīties uz jau ierasto ēdienu no mazliet cita skatupunkta.

  • VIENSPLUSVIENS.LV: Pagatavo vakariņas ātri!

    Lai vakariņu gatavošana jūsmājās sagādātu prieku, noderēs Lauras Grēviņas blogā apkopotie triki un padomi. Jāsaka, ka Laura patiešām zin, ko raksta - viņa ir divu bērnu mamma, kas ikdienā ir ļoti aktīva un kaut arī viņai patīk gatavot ēst un virtuvē izdomāt arvien jaunas idejas, daudz brīva laika, ko vakariņu gatavošanai veltīt ik vakaru, viņai nav! Izlasi, Tev noderēs!

  • Krāsainām maltītēm - tortellini

    Vasaras pilnbriedā, kad dārzeņu raža ir visbagātīgākā, arvien domājam jaunus veidus, kā tos pagatavot gardām un interesantām maltītēm. Katrai saimniecei noteikti ir savas iecienītākās receptes, ar ko iepriecināt izsalkušos vasaras baudītājus. Mēs šodien piedāvājam ieskatīties mūsu Pieliekamā sadaļā un pagatavot ko neierastāku - tortellini. Tie pieejami ar visdažādākajiem pildījumiem, katrs var izvēlēties savai gamei tīkamākos.

  • Vasaras kārums - saldējums

    Vasaras dārzi šobrīd ir pārpilni ogu un nobriest jau arī pirmie augļi - skaidrs, ka jāliek lietā izdoma, lai izbaudītu šos dabas brīnumus visos iespējamos veidos. Šoreiz mums padomā pašu gatavots saldējums, kas, protams, veldzējumam karstajās vasaras dienās noder gan lieliem, gan maziem. Un mums ļoti garšo saldējums!

  • Vasarā baudi tēju aukstu!

    Siltajos vasaras vakaros, laiski baudot atvaļinājumu vai relaksējoties pēc darba, lieti noder kāds atspirdzinošs dzēriens. Ūdens piestāv slāpju veldzēšanai, taču vakarā savā glāzē rodas ieliet dzērienu, ar ko var nesteidzīgi baudīt vienatnē, pāršķirstot glancētu žurnālu lapas, vai jautrā draugu kompānijā malkot to ļaujot ledus gabaliņiem kust un atveldzēt prātu un ķermeni pēc dienas svelmes. Mums veikalos iegādājamās ledus tējas "neiet pie sirds" - pārāk daudz cukura un sastāvdaļu, kas nebūt nenāk par labu organismam, tādēļ mazāk cukurotu un atspirdzinošu vēso tēju, ko baudīt nesteidzoties, mēs gatavojam pašas.

  • Kā kopt baziliku podiņā

    Pareizi kopts un saudzēts, baziliks podiņā būs gana kupls un priecēs Tevi ilgu laiku.

  • Kā pareizi sasaldēt ogas un augļus

    Vasaras pašā vidū, kad ogas un augļi sāk birt kā no pārpilnības raga, jāatceras, ka dzīvojam tādos platuma grādos, kur pilnbrieda laiks ir īss.  Rudens drēgnums un sniegotais spalgums nav nekur aiz kalniem un sava vitamīnu deva būs ļoti noderīga tieši gada vēsajos mēnešos. Par krājumiem ziemai ir jādomā laikus, tāpēc te būs daži padomi, kā pareizi sasaldēt ogas un augļus.  

  • Kā parastu ūdeni pārvērst izcilā ūdenī

    Ūdens, kam nav nedz garšas, nedz smaržas, ir, iespējams, vissvarīgākais šķidrums pasaulē un vasarā, kas mūs parasti lutina ar pamatīgu D vitamīna devu, ir īpaši svarīgi to uzņemt. Taču jāatzīst, ka pienāk brīdis, kad to ūdeni izdzert tik, cik vajadzīgs, ir dikti grūti. Mums ir viens brīnišķīgs ieteikums, kā parastu ūdeni pārvērst izcilā ūdenī – piešķir tam garšu!

  • 50 zupu nokrāsas

    Zupu parasti pasniedz kā pirmo ēdienu. Skaidra un vienota zupu klasifikācija īsti nepastāv, tās iedalāmas dažādos veidos gan pēc to pagatavošanas, gan pasniegšanas veida, gan pēc galvenajām sastāvdaļām zupā.

  • laukos.la.lv: Katra otrā ģimene vismaz reizi nedēļā iepērkas tirgū

    Katra otrā Latvijas ģimene vismaz reizi nedēļā dodas uz tirgu pēc pārtikas produktiem, iztērējot vidēji desmit eiro un pavadot tur 45 minūtes laika, liecina virtuālā produktu tirgus “Svaigi.lv” veiktais Latvijas ģimeņu eksperiments par patērētāju pārtikas iegādes paradumiem.

  • tvnet.lv: Katra otrā ģimene Latvijā vismaz reizi nedēļā produktus iegādājas tirgū

    Katra otrā Latvijas ģimene vismaz reizi nedēļā dodas uz tirgu pēc pārtikas produktiem, iztērējot vidēji desmit eiro un pavadot 45 minūtes laika, liecina virtuālā produktu tirgus «Svaigi.lv» veiktais Latvijas ģimeņu eksperiments par patērētāju pārtikas iegādes paradumiem.

  • maminuklubs.lv: Katra otrā Latvijas ģimene vismaz reizi nedēļā produktus iegādājas tirgū

    Virtuālais produktu tirgus Svaigi.lv veicis Latvijas ģimeņu eksperimentu, lai noskaidrotu patērētāju pārtikas iegādes paradumus nedēļas griezumā. Eksperimenta rezultāti liecina, ka katra otrā Latvijas ģimene vismaz reizi nedēļā dodas uz tirgu pēc pārtikas produktiem, kur iztērē vidēji 10 EUR un pavada 45 minūtes laika.

  • Pašu iesiets siers var iegūt arī neierastus apveidus

    Ja mājās tiek svinēti svētki, tad katras saimnieces uzdevums ir pārsteigt viesus ar bagātīgu un daudzveidīgu mielasta galdu. Tomēr jāatzīst - cik viesu, tik arī gaumes, tāpēc mudinām ļauties savām garšu sajūtām un piedāvājam vairākas mājās sienama siera receptes. Lai vari izvēlēties sirdij tīkamāko!

  • receptes.lv: Eksperiments: cik bieži iepērkamies un cik naudas tērējam?

    Virtuālais produktu tirgus Svaigi.lv veicis Latvijas ģimeņu eksperimentu, lai noskaidrotu patērētāju pārtikas iegādes paradumus nedēļas griezumā. Eksperimentā piedalījās 39 ģimenes, gar ar bērniem, gan bez. Tika aizpildītas 590 anketas.

  • receptes.lv: Katra otrā Latvijas ģimene vismaz reizi nedēļā produktus iegādājas tirgū

    Virtuālais produktu tirgus Svaigi.lv veicis Latvijas ģimeņu eksperimentu, lai noskaidrotu patērētāju pārtikas iegādes paradumus nedēļas griezumā. Eksperimenta rezultāti liecina, ka katra otrā Latvijas ģimene vismaz reizi nedēļā dodas uz tirgu pēc pārtikas produktiem, kur iztērē vidēji 10 EUR un pavada 45 minūtes laika.

  • nra.lv: Četrkāršojies to iedzīvotāju skaits, kas pārtiku pērk internetā

    Latvijā ar katru gadu palielinās iedzīvotāju skaits, kas regulāri lieto datoru un internetu, kā arī veic pirkumus internetā. Pēdējo divu gadu laikā četrkāršojies to iedzīvotāju skaits, kas arī pārtiku pērk tiešsaistē. Turklāt lielākā daļa pircēju internetā meklē kvalitatīvākus pārtikas produktus, kaut arī tie maksātu dārgāk.

  • Dienas Bizness pielikums Dzīves garša: Klik, klik, un ledusskapis pilns!

    Daudzi cilvēki pārtikas veikalu apmeklē teju katru dienu, tādējādi tērējot ne vien savu naudu, bet arī laiku, ko varētu izmantot lietderīgāk. Tieši sievietes to sapratušas visātrāk.

  • vegus.lv: pārtikas atradumi maijs 2017

    Dažreiz jaunas lietas izmēģināt nemaz nav tik vienkārši, bet vienmēr ir gandarījums, ja jaunā pieredze atmaksājas un beigās tomēr esi ieguvējs. Tā arī bloga vegus.lv saimniecei Ditai bija vairāki patīkami pārsteigumi, iepērkoties Svaigi.lv virtuālajā tirgū.

  • ZĀĻU SKAPĪŠA NOSLĒPUMI: PAREIZA TĒJAS IEVĀKŠANA, UZGLABĀŠANA UN PAGATAVOŠANA

    Zaļu tēju vākšana vasarā var izvērsties par visnotaļ romantisku nodarbi – Tu esi pļavā, reibsti no smaržām un gribi nest sev līdzi teju vai visu, kas zied. Lai ziemā nepaliktu ar tukšumu mājas aptieciņā, tur, kur jābūt zāļu tējām,  un varētu arī baudīt to aromātisko un ārstniecisko iedarbību, nepietiek ar zālīšu ievākšanu.

  • Pavārs iesaka: Ingmārs Lādigs ierāda kā pareizi sadalīt vistu

    Pie mums, Svaigi.lv virtuālajā tirgū vari iegādāties uz pusēm dalītu vai veselu vistu, bet ko gan ar to iesākt tālāk? Un vai zini, kas ir vistas austere?

  • Īstā siera gatavošanas stāsts

    Pats apzīmējums – siet sieru, ir radies no senākiem laikiem, kad uzreiz pēc siera pagatavošanas, to notecēties iesēja auduma gabalos, sasienot to galus kopā. Agrāk saimnieces laukos sēja sieru katru nedēļu, taču tik un tā tas bija īpašs notikums ikvienas saimes ikdienā, jo paģērēja nopietnu gatavošanos.

  • Pārtikas iegādes paradumu pētījuma rezultāti ir nodoti tālāk

    Otrdienas rīts mums sākās visai spraigi – rīkojām tikšanos ar medijiem un blogeriem, lai pastāstītu par Svaigi.lv veikto iepirkšanās paradumu eksperimentu. 

  • Trīs marinādes pagatavošanas vaļi

    Ikviena marināde sastāv no trīs pamata sastāvdaļām, kuras samaisa kopā, izveidojot sabalansētu pamatu gaļas marinēšanai. Svaigi.lv piedāvā nelielu ieskatu marinādes gatavošanas pamatos, un ceram, ka grilēšanas sezonā šīs zināšanas noderēs. Daļu produktu iespējams atrast arī mūsu virtuālajos plauktos un Pieliekamajā.

  • Pavārs iesaka: Nauris Hauka stāsta, kā uzgrilēt sulīgus dārzeņus

    Pavārs un restorāna Terase, kas atrodas Pūrē, saimnieks Nauris Hauka dalās idejām, kā uzgrilēt dārzeņus un piešaut mazliet neierastas garšas dārza svētkiem.

  • Pavārs iesaka: Naura Haukas recepte grilētai vistas vai tītara gaļai (pikanta)

    Pavārs un restorāna Terase, kas atrodas Pūrē, saimnieks Nauris Hauka dalās ar grilēšanas sezonai noderīgu recepti - pikantai vistas vai tītara gaļai.

  • Krustnaglina.lv: Brokastis no Svaigi.lv, turpinājums

    Brokastis esot svarīgākā dienas maltīte, tāpēc jo īpaši jāpadomā, ko ēdam, lai pietiktu enerģijas visai dienai un roka nestieptos pēc nevajadzīga našķa jau pārdesmit minūtes vēlāk. Uzrunājām bloga krustnaglina.lv saimnieci Katrīnu Mami padalīties tieši ar tādām – sātīgām un veselīgām brokastu idejām.

  • Krustnaglina.lv: Brokastis no Svaigi.lv

    Mūsu virtuālajos plauktos atrodamie gatavie produktu grozi ir izveidoti tā, lai ģimene nedēļas garumā varētu pagatavot sev svaigas un gardas brokastis. Uzrunājām bloga krustnaglina.lv saimnieci Katrīnu Mami padalīties ar idejām, kuras rodas grozu atverot.

  • Rūgtās pienenes nav nemaz tik rūgtas

    Jaunās pieneņu lapiņa, kas no zemes lien ārā tieši šobrīd, ir ļoti vērtīgs vitamīnu un minerālvielu avots, ko noteikti nedrīkst neizmantot!

  • Gārsa

    Gārsa ir ļoti vitamīniem bagāts augs, kas visas labākās vielas sakoncentrē sevī tieši pavasarī – tikko lienot ārā no zemes. Piedāvājam iepazīt šo augu gan svaigā kokteilī, gan pagatavojot pesto.

  • Nātres

    Pirmo pavasara nātru dzinumiņu iekļaušana savā ēdienkartē ir pat ļoti vērtīga. Kā ēst nātres? Pirmie nātru dzinumi pavasarī parasti ir ļoti maigi un nedzels! Īsi par tām un piedevām Svaigi.lv Maijas ģimenes Nātru zupas recepte.

  • Kā uzglabāt zaļumus svaigus ilgāk?

    Pavasara zaļumus var pat pievienot mājās ceptas maizes mīklai, taču, lai uzņemtu vairāk vitamīnu un citu vērtīgo vielu, tos vislabāk lietot svaigā veidā. Kā tos saglabāt svaigus pēc iespējas ilgāk?

  • Pie galda: Produktu komplekti no Svaigi.lv

    Laiku pa laikam Svaigi.lv ar saviem produktu jaunumiem dalās ar brīnišķīgiem draugiem. Un laiku pa laikam draugi par to pastāsta arī saviem draugiem, tad nu mēs priecājamies, ka žurnāla Pie galda lasītāji var iepazīties ar mūsu gatavajiem produktu groziem. Bet žurnālā var izlasīt arī citas interesantas un noderīgas lietas!

  • naskoties.com: Karamelīgā tarte tatin

    Kamēr fonā skan sensenas multenes Ābolu maiss teksts: "Ābolīšus sagribējis!", virtuvē smaržo karamelīgā tarte tatin, iedvesmota no naskoties.com, bet gatavota no Svaigi.lv āboliem.

  • Saimnieks LV: Zemnieku produkcija virtuālajā tirgū

    Jeļena Juhna, ZS Ieviņas saimniece, par sadarbību ar Svaigi.lv: „Mēs, zemnieki, protam un varam saražot produktu, bet savukārt profesionāli pārdevēji to labāk notirgos!” Kuras virtuālās platformas būs izdevīgākās zemiekiem un ērtākās pircējiem - lasāms SAIMNIEKS LV aprīļa numurā.

  • maminklub.lv: Svaigi.lv produktu piegāde mājās: pirmā pieredze (RUS)

    Mēs ļoti priecājamies par katru jaunu pircēju, kas atrod ko noderīgu Svaigi.lv virtuālajos plauktos, taču, ja ar šo pieredzi vēl padalās ar citiem, tad diena mums pavisam ir izdevusies. Ilona portālā maminklub.lv publicējusi savu pirmo pieredzi, turklāt raksts ir krievu valodā. 

  • Parunāsim par gaļu! Teļš.

    Ja nu ir kāds produkts, ko noteikti ir vērts izvēlēties labāku, dārgāku un, viennozīmīgi - tīrāku, tad tā noteikti ir bioloģiskā gaļa, praktiski jebkurš tās veids. Nav jābūt izcilam gardēdim, lai sajustu atšķirību un novērtētu, taču eksperti ir pārliecināti – bioloģiskā gaļa garšo labāk, tās garša ir pilnīgāka, bagātīgāka. Tas tādēļ, ka gaļas garšu ietekmē viss, ko ēd lopi. Jo labāka un dabīgāka barība, jo gardāka gaļa. Turklāt dzīvniekiem ir mierīga dzīve, un – jo mazāk stresa, jo labāka gaļa. Zāli ēduši gaļas lopi ir liesāki, to gaļa nav padarīta treknāka, kontrolējot barošanu.

  • PIENS UN ŪDENS: PAVASARA RUMULĒŠANĀS TRADĪCIJAS

    Ar pirmo pavasara sauli un zaļumu lauku sētā sākas jauns darba cēliens, kas noslēdzas vēlā rudenī. Viena no spilgtākajām pavasara svinēšanas un lauku sētas izdarībām, kas 21. gadsimta pilsētas cilvēkam ir pavisam sveša, ir rumulēšanās. Tradīcija, kas vēl joprojām ir neatņemama pavasara izdarība arī daudzās Svaigi.lv saimniecībās.

  • naskoties.com: īpašā burkānkūka Lieldienām

    Tuvojas Lieldienas un tas nozīmē, ka beigsies gavēnis. Svaigi.lv iesaka uzmanīties no pārspīlējumiem, tomēr burkānkūka no naskoties.com ģimenes pusdienu galdam nekaitēs! Varbūt Lieldienās ir vērts atklāt kādu gardu konditorejas noslēpumu?!

  • LR1: Elīna Novada aicina gatavot no svaigiem produktiem (AUDIO)

    Vai gatavot var arī radio? Izrādās, ka Svaigi.lv saimniecei Elīnai Novadai tas pavisam labi izdodas, tāpēc te būs iespēja paviesoties pie Elīnas ģimenes un kopīgi pagatavot svaigu maltīti. Pievienojam arī receptes, lai laba klausīšanās!

  • Svaigi.lv klienti runā

    Mēs regulāri dzīvojam virtuāli - pāršķirstām sociālos tīklus un īpaši mūs iepriecina pircēju domas, māksla, radošums un arī kādas receptes. Bildes, stāsti, video un dažnedažādi apkopojumi ar svaigu pieredzi mūs iedvesmo, dara zinošas un aicināt aicina dalīties pretim arī mūs! Palūko, cik krāsaini tas izskatās mūsu acīm!

  • naskoties.com: pavasara pica ar tomātiem un olām

    Vienmēr priecājamies, ka tie, kam ir ķēriens uz ēst gatavošanu, izmanto iespēju pagatavot kaut ko īpašu no produktiem, kas sagādāti no Svaigi.lv. Tā nu arī Zane no nascoties.com dalās ar savām idejām par pavasarim piemērotiem ēdieniem. 

  • Idejas Lieldienu svinēšanai ģimenes lokā

    Daba mostas, dienas kļūst garākas un to brīdi, kad gaisma un tumsa ir līdzsvarā sauc par Lielo dienu. Daudziem latviešiem tik tuvo Lielo dienu ar visām tai piederošajām maģiskajām izdarībām šogad jau pavadījām martā, tomēr pašā aprīļa viducī kalendārs liecina – Lieldienas ir klāt. Ko tad darīt un kā svinēt šos svētkus?

  • morethansize.com: CEĻO skaisti - ņem UZKODAS LĪDzi!

    Tiešsaistes žurnāls More Than Size Kurzemē baudīja pirmo pikniku un kā jau īstas dāmas - līdzi ņēma pašu gatavotas, vizuāli un garšas ziņā pievilcīgas uzkodas. Nedaudz pacietības, īstu dāmu iedvesma un visa pamatā neatņemama sastāvdaļa - svaigi un vietējie produkti. 

  • Svaigs vitamīnu kokteilis - bērzu sula

    Nu kurš gan nav agrā pavasarī ienesis mājās pa bērza zariņam, lai tos uzplaucētu un pamodinātu pavasara gariņus. Kurš nepriecājas par bērzu sulām, kas pilnīgi droši apliecina – pavasaris ir ieradies uz palikšanu. Arī mēs esam piepildījušas savus sulu apcirkņus un līdzās kļavu sulām sarindojušās bērzu sulas.

  • Mums ir jaunas, īstas un zaļas dāvanu kartes!

    Šajā pavasarī, kopā ar pirmajām sniegpulkstenītēm ir uzplaukusi arī jaunā Svaigi.lv dāvanu karte. Noderēs tādiem brīžiem, kad prasīties prasās pēc pavisam vienkārša un lakoniska “Paldies!”, “Apsveicu!” vai “Drīzu atveseļošanos!”. Lai sveiciens nebūtu tik lakonisks, dāvanu kartei vienmēr pievienosim skaistu un iedvesmojošu apsveikuma kartīti, to varēsi aizpildīt ar savām rindām!

  • Latvijas Avīze: Sāk trūkt bioloģiskās pārtikas, tās ražotājiem nāk ziedu laiki

    Latvijas Avīzei izstāstījām Svaigi.lv viedokli par situāciju, kāda šobrīd ir Latvijā ar bioloģisko pārtiku. Iesakām izlasīt visu rakstu.  

  • Garšīgā zivju zupīte

    Tas brīdis, kad mūsu klienti dalās ar savām receptēm no Svaigi.lv produktiem, kutina ne tikai smaidu nervu galus, bet arī garšas kārpiņas. Te brīnišķīga Zivju zupas recepte ar karpu no Mūsmāju virtuve.

  • LNT Ziņas: Bioloģisko lauksaimnieku kļūst vairāk (video)

    Sekojot vadmotīvam - bioloģiskās pārtikas tirgus attīstība - 18.martā notika "Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas" biedru kopsapulce, kurā piedalījās arī Svaigi.lv. LNT Ziņu sižetā plaši aplūkotas galvenās atziņas, kas gūtas pasākumā.

  • Svaigi.lv ciemojas raidījumā La Dolce Vita. Ar Roberto Meloni (video)

    Marta vidū mēs piedalījāmies brīnišķīgā TV24 pavāršovā La Dolce Vita. Ar Roberto Meloni, kura laikā ne tikai pagatavojām gardu maltīti, bet arī iepazīstinājām Roberto Meloni un raidījuma skatītājus ar Svaigi.lv.

  • Viensplusviens.lv: Biezenīti, biezenīti!

    Laura Grēviņa no Viensplusviens.lv dalās ar brīnišķīgām idejām par bērna piebarošanu. Blogā var gūt ne vien vērtīgas atziņas par to, kā darīt, bet arī par to, kur iegādāties pārbaudītus un svaigus produktus. Priecājamies, ka Lauras atvases mielojas arī ar Svaigi.lv labumiem.

  • mrspaularoze.com: Kā mēs ar Svaigi.lv iepazināmies

    Ik dienu mēs kā Svaigi.lv iepazīstam arvien jaunus cilvēkus. Ja ne personīgi, tad pilnīgi noteikti virtuāli, jo cik vien iespējams, pašas cenšamies būt līdzās visiem Tirgus dienu procesiem. Patiess un neviltots prieks par iepazīšanos ar Mrs. Paula Roze un viņas pieredzi, jo vienmēr vērtīgi uzzināt, ko pircējs par mums domā!

  • Viensplusviens.lv: Soli pa solim. Pretī zaļākam dzīvesveidam.

    Mums ļoti patīk kā Viens + Viens apraksta zaļā dzīvesveida loģiku un iespējas kļūt ja ne par "eko šmeko" piekritēju, tad noteikti par īstākas un kvalitatīvākas pārtikas lietotāju. Tas nemaz nav tik grūti un sarežģīti, bet patiesi garšīgi un veselīgi!

  • Kļavu sulas - pirmais pavasara vēderprieks

    Ne vien kalendārs, bet arī laiks aiz loga vēstī, ka tuvojas pavasaris un tas mums – nepacietīgajiem un saulītes alkstošajiem Latvijas iedzīvotājiem – nozīmē veselu gastronomisku piedzīvojumu. Tieši tā – sulu laiks teju ir klāt. Kļavas būs pirmās, kas iepriecinās pēc zemes spēka izslāpušos, tāpēc ir tikai pašsaprotami, ka arī Svaigi.lv tās ir pieejamas.

  • Šajā nedēļā gatavojam jaunpiena sacepumu!

    Kādam jaunpiens ir sen zināms un iecienīts gardumiņš, bet kādam tas var kļūt par jaunatklājumu. Pateicoties Bļodiņu saimniecei Inesei, tuvākajā laikā arī Svaigi.lv tas būs pieejams gan tiem, kas labi zin, kas ir jaunpiens, gan tiem, kas tikai vēlēsies izmēģināt. Jaunpiena sacepumu nereti mēdz saukt arī par latviešu panna cotta. Pastāstīsim nu nedaudz vairāk!

  • Baltais pavasara brīnums – kazas piens

    Pirmās pavasara saules apmirdzētie kazlēni ir dzimuši un kaziņas ir gatavas lutināt arī Svaigi.lv klientus ar sava piena produktu plašo klāstu. 

  • Zāļu tējas mājas aptieciņā

    Zāļu tējas ir derīgi palīgi ne tikai, lai sildītos vēsajos ziemas vakaros, atveldzētos vai apmierinātu garšas kārpiņas, bet arī veselības uzturēšanai, atjaunošanai, dažādu slimību profilaksei un ārstēšanai.

  • Kas atrodams mūsu pieliekamajā?

    Svaigi.lv senākie klienti un piegādātāji jau zin, cik svarīgi mums ir pārliecināties par katra produkta izcelsmi, kuru piedāvājam iegādāties. Taču ik dienu mums pievienojas arvien jauni klienti un preču piegādātāji. Tieši tādēļ nemitēsimies uzsvērt – paplašinot sortimentu mūsu virtuālajos plauktos, vienmēr rūpīgi izsveram, vai izvēlētie zīmoli atbildīs mūsu un patērētāju prasībām!

  • Brieža gaļas vakariņas lieliem un maziem

    Mūsu kliente Santa labprāt dalās ar receptēm, kā pagatavojusi brieža gaļu divos veidos - pieaugušajiem un bērniem! Lai garšo!

  • Ar ko gan atšķiras teļa, jaunlopa un liellopa gaļa?

    Izvēloties gaļu ģimenes maltītēm, pamatā izsveram trīs aspektus – pieejamība, pagatavošana un veselīgums. Svaigi.lv virtuālajos plauktos pieejams pietiekami plašs gaļas klāsts, izpatīkot dažādām gaumēm. 

  • Svaigi.lv nenovērtējamais kapitāls - komanda

    Iepazīsties, Maija Lismane Šļūka! 

  • Kā pagatavot brieža gaļu?

    Brieža gaļa ierasti ir mednieku ēdiens, taču pateicoties Rūķīšu saimnieku entuziasmam un plašajam briežu dārzam varam baudīt arī mēs, un ziemas periods ir tas, kurā brieža gaļas piedāvājums ir visplašākais. Kā tad īsti pagatavot šo gaļu tā, lai maltīte būtu garda, īpaša un sulīga? Brieža gaļas veidi ir dažādi, un ir svarīgi zināt, ko vēlies pagatavot, un tad izvēlēties īsto gaļas gabalu maltītei.

  • Store nav zivs, ko var uzmest un uzcept tā vienkārši uz pannas

    Store ir saldūdens zivs, kas pie mums, Latvijā, galvenokārt, pieejama audzētavās zvejota, jo no zivsaimniecības viedokļa salīdzinoši viegli audzējama. Tām ir sulīga un ļoti garšīga gaļa, taču lai stori pagatavotu nāksies nedaudz sagatavoties, jo tiešām neiesakām to gatavot vienkārši izfilējot un apviļājot miltos un olā, pirms uzmest uz pannas.

  • topivesels.lv: Atradumi ērtību mīļotājiem, virtuvei un veselībai!

    Ance Sternberga un TopiVesels.lv mēneša atradumos arī iepirkšanās internetā un Svaigi.lv.

  • Mēs pagatavojām zeltītās foreles

    Cik bieži Tu uzturā lieto zivis? Lai mēs savā uzturā tās iekļautu vismaz divas reizes nedēļā pie tā īpaši jāpiedomā, jo nav vēlmes ēdienkarti veidot ļoti vienveidīgu. Vēl salīdzinoši nesen ceturtdienas bija zivju dienas un šāda iniciatīva izveidota tieši tādēļ, lai veicinātu sabiedrību uzturā vismaz veinu dienu nedēļā lietotu zivis, jo tā pa īstam veselīgi ar tām mieloties ir vismaz divas reizes nedēļā. Lauciniekam ierasts doties zvejot vai pazīt kādu vietējo vīru, kas svaigas upju vai ezeru zivis piegādā regulāri un, tādējādi, nav šaubu par zivju kvalitāti. Arī mūsu bērnībā ierastas bija līdaku kotletes vai zivju zupa no asarīšiem, par kuru izcelsmi nebija nekādu šaubu - nozvejotas, nebarotas, īstas. Rīgā vai pierīgā dzīvojot šādas ēdienreizes nu ir īpašas. Taču mēs varam piedāvāt svaigas un kvalitatīvas zivis pilsētas ļaudīm, nodrošinot to kvalitāti un veselīgumu!

  • Ko ēdīsim 2017. gadā?

    Svaigi.lv izveidojis nelielu topu ar lietām pārtikas jomā, kas 2017.gadā jāņem vērā, ja gribi ēst un dzīvot modīgi. Laimīgu Jauno gadu!

  • banija.lv: izmēģināju iepirkšanos svaigi.lv

    Nav noslēpums, ka mūs vienmēr interesē mūsu pircēju pieredze, iepērkoties virtuālajā tirgū Svaigi.lv, tāpēc mēs no sirds priecājamies, ja kāds padalās ar to. Tas dod iespēju strādāt mums un mūsu zemniekiem aizvien labāk. Te pieredzes stāsts no bloga banija.lv.

  • RECEPTES ĀTRĀM MALTĪTĒM

    Sadarbībā ar portālu maminuklubs.lv rīkojām ātro recepšu konkursu, lai brīnišķīgās idejas nekur nepazustu, apkopojām tās un nopublicējām šeit blogā.

  • Radi pats svaigas dāvanas

    Spītējot laika trūkumam pirms svētkiem, Svaigi.lv izaicina kļūt radošiem un Ziemassvētkiem sagatavot ko pavisam īpašu - pašu veidotas dāvanas! Uzburiet svētkus un ļaujieties fantāzijas pasaulei!

  • KOLA.LV: shoppings neizkāpjot no dīvāna

    Ir tik patīkami, kad, šķirstot iecienītos blogus, uzej apmierinātu klientu atsauksmes. Šajā reizē esam saņēmuši komplimentus no Agijas Kolas - bloga kola.lv saimnieces, kas padalījusies ar saviem iecienītākajiem interneta veikaliem.

  • Dabas spēks ikdienai

    Zāļu tēju daudzveidība reti kuru atstāj vienaldzīgu, jo ikviens var atrast gan savām garšas kārpiņām, gan veselības atbalstam nepieciešamo zālīti, ko likt krūzē un pārvērst baudāmā dzērienā. 

  • Viensplusviens.lv: Ātrās receptes bērniem

    Sadarbība ar Lauru Grēviņu un Viensplusviens.lv ir bijusi tik veiksmīga, ka esam ieguvuši brīnišķīgu recepšu apkopojumu, ko izmantot ikdienas maltīšu dažādošanai.

  • Pašmāju liellopu gaļai - JĀ!

    Latvijas iedzīvotāji visbiežāk uzturā lieto vistas un cūkas gaļu, nepamatoti nenovērtējot liellopa gaļu. Šādi uztura ieradumi mums nodoti mantojumā no neseno laiku ēdienkartes vienveidības.

  • Spageti ķirbis - neierasts rudens gardums

    Spageti ķirbis ir burvīgs dārzenis, kas savu nosaukumu aizguvis no angliskā spaghetti squash un vizuāli ir patiesi ārkārtīgi līdzīgs spageti makaroniem.

  • Gardā un maz novērtētā kukurūza

    Kukurūzas vālītes - izbaudi vien īsu brīdi!

  • Kad tuvojas gada īsākā nakts

    Es redzēju Jāņu rītu 
    Trīs saulītes uzlecami: 
    Viena rudzu, otra miežu, 
    Trešā tīra sudrabiņa. 

  • Kā svinēsim un ko ēdīsim Jāņu vakarā?

    Nākat šurpu, Jāņa bērni,
    Nākat lieli, nākat mazi!
    Lieliem došu alu dzerti,
    Maziem siera gabaliņu.

  • Nedaudz par sparģeļiem

    Zaļi, svaigi un vitamīniem bagāti ir pirmie sparģeļu dzinumi, to sezona ik gadu ir īsa, taču raža ir viena no pirmajām, kuru zemnieks var vākt no lauka. Sparģeļu dzinumi izaug dažāda resnuma - no tieviem zīmulīšu biezuma asniņiem līdz 15 mm diametram. Tievākie ir īpaši mīksti un pat krēmīgi tos gatavojot, resnākie iecienīti tādēļ, ka daudz šķiedraināki. Kas tad īsti ir sparģelis, kā to audzē un kā pagatavo?

  • Dienas Bizness: Nostabilizēties mājās

    Lai eksportētu bioloģiskos produktus, vispirms nepieciešams nostabilizēties vietējā tirgū; eksportā ir jāspēj sadarboties ar citiem ražotājiem un jāprot pārdot.

  • Pavasaris vēderam: liekam galdā zaļumus!

    Kad pavasara saules gaisma un siltums atmodina dabu jaunam zaļošanas un ziedēšanas posmam, laiks atmosties arī cilvēkam. Nav jau tā, ka esam gulējuši ziemas miegu, taču, spītējot aukstumam un saules gaismas trūkumam, esam krietni patērējuši savas vitamīnu rezerves. Lai pilnvērtīgi un aktīvi baudītu dabas atmodu, nevis cīnītos ar nogurumu, enerģijas izsīkumu, vīrusiem un miegainību, pavasari jāsagādā arī vēderam.

  • Kā tas sākās?

    Pie mums viesojās laikraksta Dienas Bizness pārstāvji. Sarunas laikā pastāstījām par www.svaigi.lv tapšanu, darbību un nākotnes plāniem.